Osvěžující ledové, malinové cheesecake bombičky

Lehké ovocné kuličky, které obalíme v rozmixovaných grahamových sušenkách. Osvěžení v těchto horkých letních dnech. A přece domácí zmrzlina je i tak nejlepší a nejlepší je hlavně ta, která neobsahuje syrové vajíčko a tak ji můžeme s plnou důvěrou konzumovat i když postojí v mrazničce delší dobu. Autor: Triniti

Přidal:, 22.7.2015
Kategorie: Zmrzlina, Nejlepší dezerty, Cheesecake, Dezerty, Chuťovky
Čas přípravy:
Recept Osvěžující ledové, malinové cheesecake bombičky

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 a 1/3 šálku maliny
250 gsmetanový sýr
2 lžícemoučkový cukr
1 lžičkacitronová kůra
1 šáleksmetana ke šlehání
1/2 šálkugrahamové sušenky

Postup přípravy

  1. Připravíme si obdélníkovou formu na pečení s rozměry 33 x 22 cm a dno vyložíme papírem na pečneie.Tip: Šnekový beránek - velikonoční pečení
  2. V misce mixérem utřeme smetanový sýr, cukr a citronovou kůru. Přidáme maliny a znovu rozmixujeme. Nemusíme úplně, abychom měli i větší kousky malin.
  3. Nakonec přidáme vyšlehanou šlehačku a vařečkou promícháme.Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.
  4. Na plech vyložený papírem lžící vrstvíme malé hromádky, které uložíme do mrazáku ztuhnout. Když hromádky ztuhly, rukama vytvarujeme kuličky, které znovu odložíme do mrazničky.
  5. Pomocí tyčového mixéru rozmixujeme grahamové sušenky na jemný prášek (můžeme přidat mleté oříšky, mandle, ...) a kuličky obalíme. Mňamka!Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole