Osvěžující NEPEČENÝ citrónový cheesecake s bílou čokoládou

Osvěžující NEPEČENÝ citrónový cheesecake s bílou čokoládou. Fantázie!

Recept Osvěžující NEPEČENÝ citrónový cheesecake s bílou čokoládou

Suroviny

Základ:
200 gsušenky
150 gmáslo
Krém:
400 gmascarpone nebo sýr Philadelphia
350 mlsmetana ke šlehání
5-6 PLmoučkový cukr
1 bal.Želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker
100 gbílá čokoláda
1 kscitron
Na ozdobu:
bílá čokoláda
citrony

Postup přípravy

  1. Připravíme si kulatou formu na pečení o průměru 22 cm, dno vyložíme pečícím papírem a můžeme se pustit do přípravy.Tip: Velikonoční pečivo OVEČKY bez formy na pečení
  2. Sušenky pomocí mixéru rozmixujeme na jemný prášek, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Základ navrstvíme na dno formy, pěkně uhladíme a odložíme do chladničky.
  3. Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky spolu s moučkovým cukrem a lžící přimícháme mascarpone. Do krému ještě přidáme ztužovač, šťávu z jednoho citronu a dobře promícháme.Tip: Velikonoční babiččin mazanec
  4. Krém rozdělíme na 2 části, do jedné přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu a promícháme.
  5. Na základ navrstvíme obyčejný mascarpone krém, na obyčejný krém navrstvíme krém s bílou čokoládou a pěkně uhladíme. Odložíme do lednice pořádně ztuhnout a vrch ozdobíme nastrouhanou bílou čokoládou a kousky citronu.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce

Zdroj: Giallozafferano