NejRecept.cz Dezerty Cheesecake Čokoládový cheesecake Osvěžující NEPEČENÝ citrónový cheesecake s bílou čokoládou
Osvěžující NEPEČENÝ citrónový cheesecake s bílou čokoládou
Recept Osvěžující NEPEČENÝ citrónový cheesecake s bílou čokoládou
Foto: Giallozafferano

Osvěžující NEPEČENÝ citrónový cheesecake s bílou čokoládou. Fantázie!

NejLucka NejLucka    ·   19.4.2016

Osvěžující NEPEČENÝ citrónový cheesecake s bílou čokoládou

Osvěžující NEPEČENÝ citrónový cheesecake s bílou čokoládou. Fantázie!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ:

200 g
sušenky
150 g
máslo

Krém:

400 g
mascarpone nebo sýr Philadelphia
350 ml
smetana ke šlehání
5-6 PL
moučkový cukr
1 bal.
Želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker
100 g
bílá čokoláda
1 ks
citron

Na ozdobu:

bílá čokoláda
citrony
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si kulatou formu na pečení o průměru 22 cm, dno vyložíme pečícím papírem a můžeme se pustit do přípravy.
  2. Sušenky pomocí mixéru rozmixujeme na jemný prášek, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Základ navrstvíme na dno formy, pěkně uhladíme a odložíme do chladničky.
  3. Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky spolu s moučkovým cukrem a lžící přimícháme mascarpone. Do krému ještě přidáme ztužovač, šťávu z jednoho citronu a dobře promícháme.
  4. Krém rozdělíme na 2 části, do jedné přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu a promícháme.
  5. Na základ navrstvíme obyčejný mascarpone krém, na obyčejný krém navrstvíme krém s bílou čokoládou a pěkně uhladíme. Odložíme do lednice pořádně ztuhnout a vrch ozdobíme nastrouhanou bílou čokoládou a kousky citronu.

Zdroj: Giallozafferano

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář