NejRecept.cz Dezerty Nepečené dezerty Osvěžující nepečený dezert
Osvěžující nepečený dezert
Recept Osvěžující nepečený dezert
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   30.4.2015

Osvěžující nepečený dezert

Lehký, osvěžující dezert bez pečení. Ovesné vločky jako základ, jogurtová nádivka a na vrchu nastrouhaná tmavá čokoláda. Mňam!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ:

300 g
ovesné vločky
150 g
máslo

Krém:

450 g
bílý jogurt
100 g
kr. cukr
10 g
želatina
150 g
mascarpone
1 lžička
vanilkový extrakt
200 ml
smetana ke šlehání
1 ks
limetka
1/2 ks
citron - kůra
30 g
hořká čokoláda

Vrch:

tmavá čokoláda
limetková kůra
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ovesné vločky rozemeleme na mouku (můžeme použít i sušenky), přidáme rozpuštěné máslo a důkladně promícháme. Připravený základ navrstvíme na dno formy o průměru 25 cm.
  2. Jogurt utřeme s cukrem, vanilkou a želatinou. Dáme na oheň a mírně ohřejeme, dokud se cukr nerozpustí. Následně odstavíme a necháme vychladnout.
    Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a přimícháme mascarpone, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z limetku a také i limetkovou kůru. Úplně na závěr přidáme hořkou čkoládu, kterou jsme nastrúhali na hrubém struhadle a jogurtovou směs.
  3. Připravenou nádivku navrstvíme na základ a pěkně uhladíme. Odložíme do lednice na 2-3 hodiny (nejlépe na celou noc) a vrch ozdobíme strouhanou čokoládou a limetkovou kůrou. Dobrou chuť!

Zdroj: Citromhab

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář