Osvěžující tvarohové řezy s ovocem

Recept Osvěžující tvarohové řezy s ovocem

Přidal: , 4.1.2016

Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jahody

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Osvěžující řezy s ovocem. Ovoce můžete použít libovolné, jaké máte rádi. Stejně dobré jsou tyto řezy i bez ovoce. Je jen na Vás pro jakou verzi se rozhodnete.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 4.1.2016

Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jahody

SUROVINY

Hnědé těsto:

4 ksvejce
1 hrnekkr. cukr
1/2 hrnkuolej
1 hrnekmléko
2 hrnkypolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
1 lžíceprosáté kakao
citronová kůra na ochucení

Bílé těsto:

2 ksvejce
1 hrnekkr. cukr
500 gměkký tvaroh
1 hrnekmléko
1 bal.vanilkový pudink

Dále budeme potřebovat:

2x435 gjahodový kompot
300 mlzakysaná smetana
250 gsmetana ke šlehání
2 lžícemoučkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Připravíme si plech na pečení od velikosti 27 x 37 cm a hrnek o objemu 250 ml.
  2. Tmavé těsto:
    Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, nastrouhanou citronovou kůru a dobře mixérem vyšleháme. Odstavíme na chvíli stranou.
  3. Světlé těsto:
    Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme tvaroh, pudinkový prášek a mléko. Za každým důkladně vyšleháme. Těsto je velmi řídké, ale nemějte obavy, pečením se pěkně zatáhne. Dokončíme tmavé těsto.
  4. Přidáme prosátou mouku smíchanou s prosátým kakaem a práškem do pečiva. Zpracujeme mixérem na vláčné těsto a na vymazaný a moukou vysypaný plech nalijeme 1/2 tmavého těsta, pak nalijeme celé světlé těsto a uložíme okapané ovoce. Polijeme zbytkem tmavého těsta. Nedělejte si starosti, pokud se vám nepokryje celý zákusek tmavým těstem. Snažte se však v malém množství zalévat postupně.
  5. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů cca 35 - 40 minut. Upečený koláč necháme pořádně vychladnout.
  6. Zakysanou smetanu smícháme s moučkovým cukrem. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky a vařečkou ji přimícháme do zakysané smetany. Hmotu naneseme na zcela vychladlý koláč a pěkně uhladíme. Můžeme posypat kakaem nebo strouhanou čokoládou. Držíme v chladničce.

Zdroj: Adkas-tastyfood

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit