NejRecept.cz Dezerty Moučníky Osvěžující zmrzlinový koláč SNĚHURKA bez pečení
Osvěžující zmrzlinový koláč SNĚHURKA bez pečení
Recept Osvěžující zmrzlinový koláč SNĚHURKA bez pečení
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   4.5.2020

Osvěžující zmrzlinový koláč SNĚHURKA bez pečení

Brzy tu máme léto a proto je třeba myslet i na dezerty, které během veder osvěží. Samozřejmě domácí nanuky nesmí chybět. Můžete však do svého seznamu letních sladkých dobrot přidat i tento zmrzlinový nepečený koláč, který si vaše děti zamilují. Autor: Triniti

45 min
Čas přípravy

NEJLEPŠÍ RECEPTY

Suroviny

Základ:

30 ks
dlouhé piškoty
300 ml
mléko

Krém:

400 ml
smetana ke šlehání
50 g
mascarpone
500 g
jemný tvaroh
140 g
kr. cukr
2 bal.
vanilkový cukr
1/2 ks
citron
1 bal.
ztužovač šlehačky

Ovocná vrstva:

750 g
mražené jahody
80 g
moučkový cukr
55 g
kukuřičný škrob

Na ozdobu:

bílá čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si formu o rozměru 30 x 40 cm. Na dno poklademe piškoty, které jsme namočili do mléka.
  2. Smetanu na šlehání vyšleháme spolu se ztužovačem a vanilkovým cukrem do tuhé šlehačky. V druhé misce smícháme mascarpone, tvaroh, cukr a krátce a na nízkých otáčkách šleháme. Obě hmoty spojíme a ochutíme citronovou šťávou. Šlehačkový krém navrstvíme na piškoty a pěkně uhladíme. Odložíme do lednice na 30 minut.
  3. Mražené jahody pomocí mixéru rozmixujeme, přendáme do hrnce, přidáme moučkový cukr a rozvaříme. Přidáme kukuřičný škrob a uvaříme hustou kaši, kterou odstavíme a necháme mírně vychladnout. Rovnoměrně navrstvíme na krém a odložíme do lednice nejlépe na celou noc.
  4. Pokud chcete dezert podávat zcela chladný, doporučuji před podáváním celý plech vložit do mrazničky.

Video ochutnávky

Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte

Sbírky receptů

Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě

Více sbírek
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Nejnovější recepty

Každý den tipy na chutný chod pro celou rodinu

Více receptů