Osvěžující zmrzlinový koláč SNĚHURKA bez pečení

Přidal: Triniti, 4.5.2020
Kategorie: Dezerty, Moučníky, Nepečené dezerty, Podle ovoce, Jahody
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Brzy tu máme léto a proto je třeba myslet i na dezerty, které během veder osvěží. Samozřejmě domácí nanuky nesmí chybět. Můžete však do svého seznamu letních sladkých dobrot přidat i tento zmrzlinový nepečený koláč, který si vaše děti zamilují. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Triniti, 4.5.2020
Kategorie: Dezerty, Moučníky, Nepečené dezerty, Podle ovoce, Jahody
Čas přípravy:
SUROVINY
Základ:
30 ksdlouhé piškoty
300 mlmléko
Krém:
400 mlsmetana ke šlehání
50 gmascarpone
500 gjemný tvaroh
140 gkr. cukr
2 bal.vanilkový cukr
1/2 kscitron
1 bal.ztužovač šlehačky
Ovocná vrstva:
750 gmražené jahody
80 gmoučkový cukr
55 gkukuřičný škrob
Na ozdobu:
bílá čokoláda
- Smetanu na šlehání vyšleháme spolu se ztužovačem a vanilkovým cukrem do tuhé šlehačky. V druhé misce smícháme mascarpone, tvaroh, cukr a krátce a na nízkých otáčkách šleháme. Obě hmoty spojíme a ochutíme citronovou šťávou. Šlehačkový krém navrstvíme na piškoty a pěkně uhladíme. Odložíme do lednice na 30 minut.
KOMENTÁŘE K RECEPTU