Osvěžující zmrzlinový koláč SNĚHURKA bez pečení

Recept Osvěžující zmrzlinový koláč SNĚHURKA bez pečení

Přidal: Triniti, 4.5.2020

Kategorie: Dezerty, Moučníky, Nepečené dezerty, Podle ovoce, Jahody

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Brzy tu máme léto a proto je třeba myslet i na dezerty, které během veder osvěží. Samozřejmě domácí nanuky nesmí chybět. Můžete však do svého seznamu letních sladkých dobrot přidat i tento zmrzlinový nepečený koláč, který si vaše děti zamilují. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Triniti, 4.5.2020

Kategorie: Dezerty, Moučníky, Nepečené dezerty, Podle ovoce, Jahody

Čas přípravy:

SUROVINY

Základ:

30 ksdlouhé piškoty
300 mlmléko

Krém:

400 mlsmetana ke šlehání
50 gmascarpone
500 gjemný tvaroh
140 gkr. cukr
2 bal.vanilkový cukr
1/2 kscitron
1 bal.ztužovač šlehačky

Ovocná vrstva:

750 gmražené jahody
80 gmoučkový cukr
55 gkukuřičný škrob

Na ozdobu:

bílá čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Připravíme si formu o rozměru 30 x 40 cm. Na dno poklademe piškoty, které jsme namočili do mléka.
  2. Smetanu na šlehání vyšleháme spolu se ztužovačem a vanilkovým cukrem do tuhé šlehačky. V druhé misce smícháme mascarpone, tvaroh, cukr a krátce a na nízkých otáčkách šleháme. Obě hmoty spojíme a ochutíme citronovou šťávou. Šlehačkový krém navrstvíme na piškoty a pěkně uhladíme. Odložíme do lednice na 30 minut.
  3. Mražené jahody pomocí mixéru rozmixujeme, přendáme do hrnce, přidáme moučkový cukr a rozvaříme. Přidáme kukuřičný škrob a uvaříme hustou kaši, kterou odstavíme a necháme mírně vychladnout. Rovnoměrně navrstvíme na krém a odložíme do lednice nejlépe na celou noc.
  4. Pokud chcete dezert podávat zcela chladný, doporučuji před podáváním celý plech vložit do mrazničky.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit