NejRecept.cz Těsta Kynuté Ověřený recept na škvarkový posúch. Úspěch zajistí surovina, kterou používaly i naše babičky.
Ověřený recept na škvarkový posúch. Úspěch zajistí surovina, kterou používaly i naše babičky.
Ověřený recept na škvarkový posúch. Úspěch zajistí surovina, kterou používaly i naše babičky.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Anna Luptáková

Dnes jsem si trochu přivstala a pustila se do pečení škvarkovo-česnekového posúchu. Do těsta jsem přidala i brambory, které se postaraly o jeho šťavnatost a skvělou chuť. Posúch byl výborný nejen v den upečení, ale i následující den. Autor: Anna Luptáková.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   12.9.2024

Ověřený recept na škvarkový posúch. Úspěch zajistí surovina, kterou používaly i naše babičky.

Dnes jsem si trochu přivstala a pustila se do pečení škvarkovo-česnekového posúchu. Do těsta jsem přidala i brambory, které se postaraly o jeho šťavnatost a skvělou chuť. Posúch byl výborný nejen v den upečení, ale i následující den. Autor: Anna Luptáková.

20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
300 g
hladká mouka
5 ks
brambory
1 kostka
droždí
2 dcl
mléko
1 ks
pochoutková smetana
2 ks
vejce
2 lžíce
sádlo
30 dkg
škvarky
7 stroužků
česnek
1 lžička
cukr
podle chuti
mletý pepř
podle chuti
kmín
podle chuti
sůl
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Bramborový posúch je klasika, kterou milovaly už naše babičky. Připravit se dá na nespočet způsobů. Já jsem do něj tentokrát přidala škvarky a česnek, které vytvořily dokonalé spojení. Posúch můžete jíst k obědu i večeři. Skvěle chutná sám, ale navrch si můžete přidat i sýr nebo smetanu.

  1. Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr, mléko a na 15 minut odložíme.
  2. Mezitím uvaříme brambory, které oloupeme, nastrouháme a spolu se smetanou, vejci, sádlem, česnekem, kořením, solí, kmínem a 10 dkg škvarků přidáme k mouce a kvásku
  3. Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme kynout přibližně 40 minut. Poté ho přeneseme na vymaštěný plech, kde ho ručně roztáhneme.
  4. Na těsto rozložíme zbývajících 20 dkg škvarků a můžeme ho ještě dodatečně polít rozpuštěným sádlem.
  5. Připravené těsto vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme přibližně 20 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář