Ovesné sendviče s ovocem

Již delší dobu se věnuji zdravé stravě a tak vymýšlím i lehké recepty, které nezatíží organismus a dodají tělu potřebné vitamíny a minerály. Tentokrát doporučuji sladkou svačinu, kterou si víte zabalit i do práce a hotová je za pár minut. Pečivo je z ovesných vloček, pečené v troubě. Potírala jsem arašídovým máslem a ještě jsem přidala i ovoce na energii. Autor: Lucka

Přidal:, 6.8.2018
Kategorie: 15 minutovky, Fitness, Chuťovky, Zdravé recepty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Ovesné sendviče s ovocem

Suroviny

1 ksvejce
20 mlmléka
5 lžicjemných ovesných vloček
2 špetkyprášku do pečiva
2 špetkyskořice
lžíce medu
ovoce (banán, trnky, ostružiny,...)
arašídové máslo

Postup přípravy

  1. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce, přilijeme mléko a opět dobře promícháme. Přisypeme vločky, takové množství, aby byly všechny ponořené a mokré.
  2. Necháme chvíli naboptnat. (Případně přidáme vloček.) Troubu zapneme na 180 stupňů. Přimícháme med, kypřící prášek a skořici.
  3. Těsto vlijeme na malý pekáček vyložený pečícím papírem a dáme na 10 minut do trouby. Hlídáme! Podle druhu trouby bude stačit možná i méně.
  4. Po vytažení z trouby rozkrojíme na čtvrtky a tři z nich pomažeme arašídovým máslem. Navrstvíme podle fotky, těsto prokládáme ovocem. Horní vrstva zůstane suchá.