Ovocná bublanina našich babiček

Takový jemný koláček jsem ještě nejedla a to si dovolíme tvrdit, že peču výborné zákusky. Zkusila jsem už asi a poředí 150ty recept na bublaninu a zatím na příčce jedna je tento. Vždy jsem šlehala vajíčka spolu, neoddělovala jsem bílky a žloutky, ale tentokrát rozdělit je se vyplatilo. Krásně jemná a s velkým množstvím ovoce. Autor: Marta

Přidal:, 24.6.2018
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Ovocná bublanina našich babiček

Suroviny

6 ksvejce
250 gmoučkový cukr
200 mlolej
200 mlvlažná voda
350 gpolohrubá mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
ovoce podle chuti

Postup přípravy

  1. Vyšlehat 6 žloutky s 250 g moučkový cukr. Přidám 2 dcl olej, 2 dcl vlažná voda a dobře vymícháme.
  2. Přidám 350 g polohrubá mouka a 1/2 bal. prášek do pečiva, nakonec zamíchám i sníh ze 6 bílků.
  3. Dám na vymazaný a moukou vysypaný plech a peču na 180 stupňů dozlatova. Čas je cca 15-20 minut - záleží však na vaší troubě, tak se řiďte tou svou.