Bublanina s rybízem do koláčové formy
Přidáno: 18.6.2018
Rybíz už pomaličku dozrává v zahradě, tak šup připravit chutný koláček. Bublaninka je fantastická a jemná. Doslova se rozplývá na jazyku. Připravila jsem ho v koláčové formě, ale klidně můžete použít i menší klasický plech. Koláček tak bude vyšší. Pokud však nemáte menší plech, dávnku si zdvojnásobte a budete ho mít i tak krásně vysoký. Čím více ovoce, tím šťavnatější. Autor: Naďa I. (Rebeka)
ZOBRAZIT RECEPT
Meruňkový koláč (bublanina) s mákem
Přidáno: 22.6.2017
Při tomto koláči jsem se inspirovala svým vlastním receptem ještě z minulého roku :) ... ano, i to se dá :)). Vyměnila jsem mouku a škrob, dala více cukru a máku, vynechala jsem nastrouhanou citronovou kůru a změnila ovoce. Pokud chcete, vyzkoušejte ... Je výborný a samozřejmě se dá udělat prakticky s jakýmkoli ovocem. Jelikož je nyní sezóna jahodová, třešňová, broskvová, meruňková, rybízová je jen na vás jaké ovoce použijete. Autor: Janaha
ZOBRAZIT RECEPT
Třešňová bublanina ze šlehačky podle Petry
Přidáno: 26.6.2018
Už jsem vyzkoušela mnoho receptů na bublaninu. Jahodovou, třešňovou, višňovou, rybízovou a dokonce i jablečnou nebo hruškovou. Vždy se přidávala hladká mouka, ale tentokrát jsem narazila na recept, kde se přidává polohrubá a ještě k tomu i smetana ke šlehání. Přece, když při pečení používáte do těsta smetanu na šlehání, těsto je nadýchanější a vláčnější. Zkusila jsem a nelituji, pouze doporučuji. Autor: Petra
ZOBRAZIT RECEPT