Piškotová roláda: bílky vyšleháme do pěny, přidáme po lžících cukr, žloutky, mouku s práškem do pečiva, vodu. Upečeme na papíru /větší plech/ na 180 st. asi 8 min. Pak i s papírem srolujeme. Po vychladnutí odstraníme papír, natřeme džemem (rybízový) a znovu srolujeme. Pokrájíme asi na 1 cm kousky. Mísu vyložíme potravinářskou fólií, pokapeme šťávou z kompotu a uložíme rolády. Ty co nám zvýší použijeme na povrch.
Připravíme si nádivku: uvaříme 250 ml vody, 100 g cukru, citrónovou šťávu. Necháme vychladnout. Do vlažného nálevu přidáme želatinu a rozpustíme. Necháme vychladnout.
Šlehačku vyšleháme se ztužovačem dotuha. Přidáme vymíchání tvaroh, scezené jahody, podle chuti nakrájené broskve nebo jiné ovoce a zamícháme. Přidáme vychladlý sirup se želatinou. Můžeme přidat i moučkový cukr, podle chuti.
Zalijeme rolády v míse a přiložíme zbývající rolády. Uložíme do chladu, dokud nádivka neztuhne. Je to asi 3-4 hodiny. Pak vyklopíme a podáváme. Dobrou chuť!
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Blažena Sadovská