NejRecept.cz Podle ovoce Broskve Ovocné Karpaty s vanilkovým a tvarohovým krémem
Ovocné Karpaty s vanilkovým a tvarohovým krémem
Recept Ovocné Karpaty s vanilkovým a tvarohovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   12.9.2015

Ovocné Karpaty s vanilkovým a tvarohovým krémem

Ovocné Karpaty s vanilkovým a tvarohovým krémem.

Suroviny

Těsto:

5 ks
vejce
200 ml
voda
150 g
máslo
200 g
hladká mouka
špetka
sůl

Žlutý krém:

3 bal.
vanilkový pudink
1 l
mléko
250 g
máslo
8 lžic
kr. cukr

Bílý krém:

200 ml
smetana ke šlehání
200 g
jemný tvaroh
5 lžic
moučkový cukr

Dále budeme potřebovat:

broskve
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vodu nalijeme do hrnce, přidáme máslo, špetku soli a necháme ho rozpustit. Když máme máslo rozpuštěné, přidáme mouku a zpracujeme kuličku, kterou vaříme 2-3 minuty. Když se hmota odděluje od stěn hrnce, odstavíme a necháme mírně vychladnout. Přimícháme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně utřeme. Hmotu rozdělíme na 2 části. V tenké vrstvě těsto rozetřeme na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů po dobu 15 - 20 minut. Během pečení troubu neotvíráme!
  2. V mléce necháme rozpustit cukr, přidáme pudinkové prášky a klasicky uvaříme hustý pudink. Máslo utřeme mixérem do pěny, po částech přidáme vychladlý pudink a vymícháme hladký krém.
  3. Na jeden plát těsta natřeme vanilkový krém, poklademe na kousky nakrájené broskve a všechno to zakryjeme bílým krémem - smetanu vyšleháme s cukrem do pěny a nakonec přidáme tvaroh.
  4. Zakryjeme to druhým plátem těsta a odložíme do chladničky ztuhnout. Vrch posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Zdroj: Recipeci

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář