NejRecept.cz Dezerty Moučníky Ovocný clafoutis
Ovocný clafoutis
Recept Ovocný clafoutis
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Použít můžete jakékoli ovoce. Prostě to, co máte rádi. Pokud budete mít kyselejší ovoce, přidejte klidně víc cukru do těsta. V tomto dezertu je také spousta mléka. Výsledek je takový, že se nejedná o žádnou buchtu, která vás bude dusit, ale tento dezert spíše připomíná pudink. Moc dobrý pudink. Jedná se o francouzský dezert a originální recept, který je s třešněmi, je z francouzského regionu Limousinje. Je to taková francouzská obdoba naší české bublaniny. Autor: Dvě v troubě

Dvě v troubě Dvě v troubě    ·   19.9.2017

Ovocný clafoutis

Použít můžete jakékoli ovoce. Prostě to, co máte rádi. Pokud budete mít kyselejší ovoce, přidejte klidně víc cukru do těsta. V tomto dezertu je také spousta mléka. Výsledek je takový, že se nejedná o žádnou buchtu, která vás bude dusit, ale tento dezert spíše připomíná pudink. Moc dobrý pudink. Jedná se o francouzský dezert a originální recept, který je s třešněmi, je z francouzského regionu Limousinje. Je to taková francouzská obdoba naší české bublaniny. Autor: Dvě v troubě

Suroviny

Těsto:

750 g
třešní nebo jiný druh ovoce
600 ml
mléka
175 g
hladké mouky
špetka
soli
4 ks
vejce
100 g
moučkového cukru + na posypání
1 ČL
vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový cukr
lžíce
másla na vymazání formy
Postup receptu
Vytisknout
  1. Troubu si předehřejeme na 190˚ C.
  2. V misce smícháme mouku s cukrem a špetkou soli, přidáme postupně všechny vajíčka a promícháme. Nakonec přilijeme mléko s vanilkovým extraktem. Lehce šleháme, až nám vznikne řidší těsto.
  3. Formu si vymažeme máslem a dno pokryjeme třešněmi. V tradičním receptu je typické nechat třešně nevypeckované, dodají koláči správnou mandlovou příchuť, která se z pecek uvolňuje během pečení. Navíc by se mohly třešně bez pecek v těstě roztéct. Na rozložené třešně nalijeme těsto a pečeme 45 minut. Před podáváním posypeme koláč moučkovým cukrem.
  4. Tento dezert můžete podávat se zmrzlinou a dozdobit vychlazenou smetanou.

Zdroj: Dvě v troubě

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář