NejRecept.cz Podle ovoce Jahody Ovocný preclíkový dezert se smetanovým krémem
Ovocný preclíkový dezert se smetanovým krémem
Recept Ovocný preclíkový dezert se smetanovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Sugarapron

Pokud jste si zamrazili jahody a chcete je zužitkovat, toto je ten správný recept!

NejLucka NejLucka    ·   21.7.2015

Ovocný preclíkový dezert se smetanovým krémem

Pokud jste si zamrazili jahody a chcete je zužitkovat, toto je ten správný recept!

Suroviny

Budeme potřebovat:

2 šálky
preclíky
3/4 šálku
máslo
3 lžíce
moučkový cukr

Nádivka:

250 g
smetanový sýr
250 ml
smetana ke šlehání
1 šálek
kr. cukr

Poleva:

3 bal.
jahodové želé
2 šálky
vařící voda
300 g
jahody
Postup receptu
Vytisknout
  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si plech na pečení o velikosti 33 x 22 cm.
  2. Preclíky rozdrtíme, přidáme cukr a rozpuštěné máslo. Promícháme a navrstvíme rovnoměrně na plech nebo do formy. Pečeme cca 10 minut a necháme vychladnout.
  3. V misce utřeme cukr se smetanovým sýrem do hladké hmoty. Zvláště vyšleháme smetanu ke šlehání do tuhé šlehačky a jemně ji přimícháme ke smetanové hmotě. Navrstvíme na preclíkový základ a odložíme do chladničky ztuhnout.
  4. Jahody omyjeme a nakrájíme na menší plátky, které poklademe na smetanovou vrstvu. Jahodové želé připravíme v horké vodě a zalijeme jahody. Necháme ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Sugarapron

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář