Pagáče z taveného sýra a zakysané smetany

Recept Pagáče z taveného sýra a zakysané smetany
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pagáče ze zakysané smetany a taveného sýra. Nejdříve jsem si řekla, že nebudu experimentovat a udělám klasické škvarkové, ale nakonec moje zvědavost, co to bude za výsledek, zvítězila a zkusila jsem. A samozřejmě nelituji, jsou fantastické. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

600 gpolohrubá mouka
250 gHera
2 ksvejce
1 lžícesůl
1 kostkadroždí
100 mlmléko
200 gzakysaná smetana
8 trojúhelníkůtavený sýr
1 ks na potřenívejce
na posypánísezamová semínka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejdříve si připravíme kvásek. V troše vlažného mléka rozpustíme kostku droždí a necháme stát při pokojové teplotě.
  2. Vznikne kvásek, který přidáme do mísy se všemi surovinami a vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout.
  3. Po hodině rozválíme na tloušťku cca 1 cm, přendáme ze stran do středu a necháme odpočívat 20 minut.
  4. Pak znovu rozválíme na tloušťku 1 cm, a vykrojíme pagáče, které ukládáme na papírem vyložený plech.
  5. Potřeme vajíčkem a posypeme sezamem.
  6. Pečeme při teplotě 200 stupňů asi 20 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit