NejRecept.cz Pečivo Pagáče Pagáče z taveného sýra a zakysané smetany
Pagáče z taveného sýra a zakysané smetany
Recept Pagáče z taveného sýra a zakysané smetany
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mineralka

Pagáče ze zakysané smetany a taveného sýra. Nejdříve jsem si řekla, že nebudu experimentovat a udělám klasické škvarkové, ale nakonec moje zvědavost, co to bude za výsledek, zvítězila a zkusila jsem. A samozřejmě nelituji, jsou fantastické. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   13.4.2021

Pagáče z taveného sýra a zakysané smetany

Pagáče ze zakysané smetany a taveného sýra. Nejdříve jsem si řekla, že nebudu experimentovat a udělám klasické škvarkové, ale nakonec moje zvědavost, co to bude za výsledek, zvítězila a zkusila jsem. A samozřejmě nelituji, jsou fantastické. Autor: Mineralka

90 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
600 g
polohrubá mouka
250 g
Hera
2 ks
vejce
1 lžíce
sůl
1 kostka
droždí
100 ml
mléko
200 g
zakysaná smetana
8 trojúhelníků
tavený sýr
1 ks na potření
vejce
na posypání
sezamová semínka
Postup receptu
Vytisknout
90 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Nejdříve si připravíme kvásek. V troše vlažného mléka rozpustíme kostku droždí a necháme stát při pokojové teplotě.
  2. Vznikne kvásek, který přidáme do mísy se všemi surovinami a vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout.
  3. Po hodině rozválíme na tloušťku cca 1 cm, přendáme ze stran do středu a necháme odpočívat 20 minut.
  4. Pak znovu rozválíme na tloušťku 1 cm, a vykrojíme pagáče, které ukládáme na papírem vyložený plech.
  5. Potřeme vajíčkem a posypeme sezamem.
  6. Pečeme při teplotě 200 stupňů asi 20 minut.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář