Pagáčiky se sýrem

Přidal: NejLucka, 3.1.2019
Kategorie: Pagáče, Pečivo, Moučníky, Dezerty, Silvestr a Nový rok, Sváteční pečení
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Základem dobré oslavy jsou u nás doma pagáče - bramborové, škvarkové nebo sýrové. S těstem se dobře pracuje a vůbec se nelepí. Na potření používám kachní sádlo, ale pokud nemáte, můžete klidně použít máslo nebo vepřové sádlo. Autor: Blažena
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 3.1.2019
Kategorie: Pagáče, Pečivo, Moučníky, Dezerty, Silvestr a Nový rok, Sváteční pečení
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Těsto:
250 ghladká mouka
250 gpolohrubá mouka
250 gHera
1/2 lžičkyprášek do pečiva
30 gčerstvé droždí
250 mlzakysaná smetana
1 ksžloutek
1,5 lžičkysůl
1 ČLkrystalový cukr
1 PLkachní sádlo
Na potření těsta:
150 gparmazán /eidam, ementál/
1 PLkachní sádlo
Dále:
vajíčko na potření
kmín, sezam, strouhaný sýr na posypání
- Těsto:
Do mísy prosejeme mouku hladkou a polohrubou, přidáme 1/2 lžičky prášku do pečiva, promícháme. Přidáme změklou heru a spolu vše smícháme. Rukou rozdrobíme droždí, přidáme zakysanou smetanu, sůl, žloutek, cukr, sádlo a spolu vypracujeme na nelepivé hladké těsto. - Těsto odložíme přikryté na 12 hodin do chladničky. Potom ho rozválíme na pomoučeném vále, polovinu potřeme sádlem a posypeme silnější vrstvou nastrouhaného sýra. Přikryjeme druhou polovinou těsta, jemně přitlačíme a rozválíme. Postupujeme obyčejným překládáním tak, jak překládáme těsto na listové pagáče. Rozválíme na tloušťku 1,5 cm a vykrajujeme formičkou malé pagáčiky.
- Pokládáme na plech s pečícím papírem s odstupem. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem, sezamem, sýrem. Teplota 200 ° C 30 minut nebo podle potřeby. Je to množství na 2 plechy. Dobrou chuť!
Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Blažena Sadovská
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Sajtos pogácsa.
KOMENTÁŘE K RECEPTU