Pamlsek veverky obalený v čokoládě a kokosu

Přidal: Petra H, 25.11.2015
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Pamlsek veverky plněný meruňkovou marmeládou, obalený v čokoládě a kokosu. Jemné a křehké pečivo a k němu káva nebo čaj. Autor: Petra
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Petra H, 25.11.2015
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Budeme potřebovat:
250 gmargarín nebo máslo
250 gmoučkový cukr
2 bal.vanilkový cukr
1 bal.prášek do pečiva
500 ghladká mouka
Dále budeme potřebovat:
100 gčokoláda na vaření
100 mlmléko
2 lžíceolej
meruňkový džem na lepení
kokos na obalení
- Margarín nebo máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Dbáme na to, aby bylo máslo nebo margarín pokojové teploty - tehdy se dokonale spojí s cukrem a získáme krásně nadýchanou pěnu.
- Postupně přidáme prosátou mouku spolu s práškem do pečiva a zpracujeme hladké těsto, ze kterého pomocí dvou malých lžiček vytvarujeme tvary, které se podobají mandli.
- Ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 120 stupňů 60 minut. Pokud se vám tvary nedaří dělat pomocí lžičky, můžete je tvarovat i rukama.
- Upečené sušenky lepíme marmeládou a polovinu (širší část) obalíme v čokoládě a kokosu.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Maškrta veveričky obalená v čokoláde a kokose.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Weihnachtseicheln mit Schokolade und Kokosraspeln an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Karácsonyi falatkát, csokiban és kókuszban.
KOMENTÁŘE K RECEPTU