Pampeliškový med

Recept Pampeliškový med

Přidal: , 4.5.2015

Kategorie: Nápoje

FOTO OD VÁS
Recept Pampeliškový med
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Domácí med do čaje, koláčů nebo na slazení různých jídel. Autor: marunda

FOTO OD VÁS
Recept Pampeliškový med
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 4.5.2015

Kategorie: Nápoje

SUROVINY

Budeme potřebovat:

250-300 kshlaviček pampelišek
1 kscitrón
1 kspomeranč
1,5 lvody
1 kgcukru

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do hrnce dáme hlavičky pampelišek- neoplachujem. Dala jsem 300ks. Přidáme jeden citrón, pomeranč a vodu. Vaříme 20 min. a necháme 24 hodin louhovat.
  2. Druhý den přelijeme přes síto, řádně propasírujeme a vaříme s cukrem 2 hodinky. Občas promícháme.
  3. Po dvou hodinách nalijeme do sklenic a otočíme vzhůru. Víčka se zatáhnou. Med je krásně hustý a výborný.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit