Pampeliškový med

Recept Pampeliškový med

Přidal: , 16.5.2016

Kategorie: Pampeliškový, Med, Zavařeniny, Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pampeliškový med od HeMiShEk

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 16.5.2016

Kategorie: Pampeliškový, Med, Zavařeniny, Chuťovky

SUROVINY

450 grozkvetlých pampelišek
1 kgtřtinového cukru
2 lvody
1 kscitron
1 kspomeranč

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Pampelišky si očistíme (neoplachujeme, aby jsme neztratili pyl) od broučků a dáme do hrnce společně s nakrájeným citronem a pomerančem. Zalijeme vodou. Necháme povařit cca 15-20 minut. Necháme přes noc uležet.
  2. Druhý den přecedíme přes plátýnko a s pampelišek vymačkáme všechnu vodu. Přidáme cukr a za občasného míchání vaříme cca 1-1,5 hodiny.
  3. Jakmile nám med zhoustne, naléváme do skleniček a postavíme vrškem dolů.
  4. Přeji dobrou chuť.=)
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit