Pampeliškový med

Pampeliškový med od HeMiShEk

Přidal:, 16.5.2016
Kategorie: Pampeliškový, Med, Zavařeniny, Chuťovky
Recept Pampeliškový med

Suroviny

450 grozkvetlých pampelišek
1 kgtřtinového cukru
2 lvody
1 kscitron
1 kspomeranč

Postup přípravy

  1. Pampelišky si očistíme (neoplachujeme, aby jsme neztratili pyl) od broučků a dáme do hrnce společně s nakrájeným citronem a pomerančem. Zalijeme vodou. Necháme povařit cca 15-20 minut. Necháme přes noc uležet.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Druhý den přecedíme přes plátýnko a s pampelišek vymačkáme všechnu vodu. Přidáme cukr a za občasného míchání vaříme cca 1-1,5 hodiny.
  3. Jakmile nám med zhoustne, naléváme do skleniček a postavíme vrškem dolů.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Přeji dobrou chuť.=)