Pampeliškový med s přídavkem třtinového cukru

Přidal: NejLucka, 9.5.2017
Kategorie: Pampeliškový, Med, Zavařeniny
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Každoročně připravuji tento med, který je s přídavkem třtinového cukru. Je to docela zajímavá chuť a po prvním vyzkoušení už jiný ani nedělám. Je trochu rozdílný od toho klasického medu, do kterého se přidává obyčejný cukr, má takovou karamelovou příchuť. Zkuste si připravit, ještě stíháte nasbírat poslední kvítky pampelišky. Je to zcela jednoduché a zvládne to určitě připravit i začátečnice v kuchyni, která ještě takový med nedělala.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 9.5.2017
Kategorie: Pampeliškový, Med, Zavařeniny
SUROVINY
400-450 ksrozkvetlých pampeliškových květů
2 kscitrónů
1 kspomeranč
2 litryvody
2 kgcukru (třtinový)
- Květy bez stonek čistě opereme pod tekoucí vodou a vložíme do 4 litrového hrnce. Zalijeme je vodou.
- Citrony a pomeranč pořádně omyjeme, nakrájíme na kolečka, zbavíme je pecek a přidáme je do hrnce s pampeliškami. Vše dáme vařit.
- Od bodu varu vaříme asi 15 minut.
- Pak necháme směs vylouhovat do dalšího dne.
- Druhý den směs přecedíme přes plátno (nebo hustší cedník) do čistého většího hrnce. Do získané pampeliškové šťávy přidáme cukr a za častého míchání směs vaříme 1,5 hodiny, než se med začne táhnout.
- Hotový med nalijeme do čistých sklenic a uzavřeme víčkem.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Púpavový med s prídavkom trstinového cukru.
KOMENTÁŘE K RECEPTU