Panna cotta s borůvkovým přelivem

Panna cotta s borůvkovým přelivem. Autor: Agenz

Recept Panna cotta s borůvkovým přelivem

Suroviny

Hmota na panna cottu:
500 mlšlehačka 33%
2 lžícecukru
1 ksvanilkový lusk
3 plátkyželatiny
Omáčka:
200 gborůvek
dle chuticukr
100 mlsmetany

Postup přípravy

  1. Želatinu necháme dle návodu nabobtnat ve vodě.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Necháme ohřát šlehačku s cukrem (nepřivádíme k varu) přidáme zrníčka z vanilkového lusku a vyždímanou želatinu a promícháme a necháme rozpustit.
  3. Nalijeme do forem a necháme minimálně 6 hodin ztuhnout v lednici.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Před servírováním svaříme borůvky s cukrem a smetanou a přelijeme tím dezert.