Papouškové řezy

Zajímavý název tohoto koláčku. Hned mě zaujal, když jsem přečetla název. Pokud zaujal i Vás, chtěla bych Vás ubezpečit, že chuťově je tak fantastický, že mu změníte název na Střela z plechu :)))) Papouškový proto, že těsto se rozděluje na tři stejné díly, do kterých se přidávají tři různé pudinky. A protože je papoušek pestrobarevný, použijte i vy tři různé pudinky, například malinový, vanilkový a čokoládový nebo pistáciový. Autor: Lusi

Přidal:lusi, 4.1.2017
Kategorie: Moučníky
Papouškové řezy

Suroviny

20 dkgmásla
20 dkgcukru krupice
4 ksvejce
1 kelímeksmetany
20 dkgpolohr. mouky
1 bal.prášek do pečiva
3 bal.různé pudinky
Poleva:
20 dkgmouč. cukru
2 lžícehorkého mléka
1 lžícecitronové šťávy

Postup přípravy

  1. Máslo s cukrem a vejci ušleháme na hladkou hmotu. Vešleháme smetanu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vzniklé těsto rozdělíme na tři stejné části a do každé vmícháme jeden pudinkový prášek.
  2. Plech vyložíme papírem na pečení (nebo vymažeme a vysypeme) a lžící střídavě klademe vedle sebe hromádky těsta různé barvy. Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme 15-20 minut. Upečený moučník necháme vychladnout.
  3. Do misky prosijeme cukr, přidáme horké mléko a citronovou šťávu. Důkladně vymícháme hladkou polevu a rozetřeme na vychladlý moučník. Po zatuhnutí polevy krájíme.
  4. Výtečný moučník odpolední kávě.