Pařené nutelové buchty

Sladká hlavní jídla jsou u nás doma velmi oblíbené, vždyť řekněme si pravdu, kdo nemá rád dukátové nebo pařené buchty, ovocné knedlíky nebo palačinky. Pro mé dcerky plním nutelou, já si udělám pár povidlové a tatínkovi dělám s jahodovým domácím džemem. Autor: Mineralka

Přidal:, 10.6.2019
Kategorie: Sladká jídla, Dezerty, Oběd, Část dne
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Pařené nutelové buchty

Suroviny

500 ghladké mouky
1/2 kostkydroždí
60 gkr. cukr
1 ksvejce
80 mlolej
2,5 dclmléko (případně dle potřeby)
špetkasoli
na polití máslo
na posypání granko
na plnění nutela

Postup přípravy

  1. Z teplého mléka, lžičky cukru a čerstvého droždí si uděláme kvásek.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Mouku prosejeme, přidáme olej, cukr, vejce, sůl a přilijeme vykynutý kvásek. Vypracujeme nelepivé těsto, které si doladíme přilitím teplého mléka podle toho kolik mouka pohltí.
  3. Necháme nakynout asi hodinu na teplém místě.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále a nakrájíme na rovnoměrné čtverce. Naneseme lžičkou náplň - nutellu. (Můžeme použít i povidla nebo ovocné džemy.)
  5. Náplň zabalíme do těsta a dobře uzavřeme. Necháme buchty kynout asi 15 minut.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  6. Vykynuté postupně paříme v parním hrnci 10 minut.
  7. Napařené buchty polijeme rozpuštěným máslem a posypeme grankem.