Pařený kynutý knedlík, který je měkký jako pavučinka a vždy se vydaří

Recept Pařený kynutý knedlík, který je měkký jako pavučinka a vždy se vydaří

Přidal: Karambola, 8.4.2020

Kategorie: Kynuté, Knedlíky, Přílohy

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Když jsem poprvé připravovala pařený knedlík, měla jsem obavu. Teď jsem už frajerka a když se řekne pařený knedlík, tvářím se, že to mám v malíčku. Řeknu vám pravdu, vůbec to není věda. S tímto receptem to zvládnete i vy. Nemějte strach. Autor: Karambola

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Karambola, 8.4.2020

Kategorie: Kynuté, Knedlíky, Přílohy

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

500 gpolohrubá mouka
1 lžičkakr. cukr
1 lžičkasůl
20 gčerstvé droždí
2 PLolej
1 ksvejce
270 mlvoda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do misky dáme ohřátou vodu (pozor, ne horkou ani vařící), přidáme cukr, sůl, olej, čerstvé droždí, vajíčko a nakonec i polohrubou mouku.
  2. Vše spolu mixérem vyhněteme do kuličky. Těsto se pěkně odděluje od stěn misky. Pokud máte těsto příliš řídké, přidejte trochu více mouky, pokud příliš husté, přidejte trošku více vody. Záleží na kvalitě mouky.
  3. Vypracované těsto necháme kynout hodinu na teplém místě zakryté pod utěrkou.
  4. Po vykynutí těsto rozdělíme na polovinu, vytvarujeme menší šúlek (pomáháme si podsypávaním mouky) a necháme kynout ještě 20 minut.
  5. Po vykynutí je přeložíme na olejem pomaštěný pařák a spaříme 20 minut.
  6. Po napaření je propíchám párátkem a potřu olejem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU

opravdu vynikající, nadýchané. Jednoduché, vařeno v páře, hodně nakunuly. Jiné už dělat nebudu.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit