NejRecept.cz Přílohy Knedlíky Kynuté knedlíky Pařený kynutý knedlík
Pařený kynutý knedlík
Recept Pařený kynutý knedlík
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Zcela jednoduchá příloha, kterou zvládne připravit i začátečník v kuchyni. Přiznám se, že někdy jsem měla obavy z kynutého pařeného těsta, ale nyní je to úplná malina. Určitě vyzkoušejte. Autor: Blažka

Blazena Blazka Blazena Blazka    ·   17.9.2021

Pařený kynutý knedlík

Zcela jednoduchá příloha, kterou zvládne připravit i začátečník v kuchyni. Přiznám se, že někdy jsem měla obavy z kynutého pařeného těsta, ale nyní je to úplná malina. Určitě vyzkoušejte. Autor: Blažka

45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
polohrubá mouka
2 lžičky
sůl
1 kostka
droždí
1 ks
vejce
600 ml
mléko
1 lžíce
vepřové sádlo
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Trochu mléka odlijeme a ohřejeme, přidáme droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout asi půl hodinu.
  3. Po půl hodině vytvarujeme knedlíky (já udělala 4ks) a dáme je pařit do hrnce s parním podstavcem po dobu 20 minut.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář