Pařený kynutý knedlík

Recept Pařený kynutý knedlík
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Zcela jednoduchá příloha, kterou zvládne připravit i začátečník v kuchyni. Přiznám se, že někdy jsem měla obavy z kynutého pařeného těsta, ale nyní je to úplná malina. Určitě vyzkoušejte. Autor: Blažka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1 kgpolohrubá mouka
2 lžičkysůl
1 kostkadroždí
1 ksvejce
600 mlmléko
1 lžícevepřové sádlo

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Trochu mléka odlijeme a ohřejeme, přidáme droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout asi půl hodinu.
  3. Po půl hodině vytvarujeme knedlíky (já udělala 4ks) a dáme je pařit do hrnce s parním podstavcem po dobu 20 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit