Pařížan podle Lenky

Recept Pařížan podle Lenky

Přidal: , 12.5.2015

Kategorie: Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Kakaové těsto potřené marmeládou dle chuti a k tomu kakaová nádivka. Autor: Lenulinka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 12.5.2015

Kategorie: Moučníky

SUROVINY

Korpus:

3 ksvejce
100 gcukru krupice
100 ghladké mouky
2 lžícekakaa
3 lžícehorké vody
marmeláda

Krém:

2 bal.šlehačky ke šlehání
50 gcukr krupice
30 gkakaa

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Žloutky s polovinou cukru, kakaem a vodou řádně vymícháme do tuha. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme sníh. Do žloutkové masy postupně zlehka přimícháváme sníh s moukou. Pečeme ve vymazané, moukou vysypané kulaté formě na 170 °C asi 15 minut.
  2. Krém : ve 2 lžících smetany rozmícháme kakao. Zbylou smetanu s cukrem přivedeme k varu, vmícháme kakaovou kašičku a stáhneme z plamene. Po vychladnutí uložíme alespoň na 12 hodin do lednice. Druhý den smetanu vyšleháme.
  3. Korpus rozkrojíme, potřeme marmeládou a dáme druhou část. Na povrchu potřeme částí marmelády a rozetřeme vyšlehaný krém. Necháme vychladnout a poté krájíme na dílky.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit