NejRecept.cz Dezerty Moučníky Pařížan podle Lenky
Pařížan podle Lenky
Recept Pařížan podle Lenky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lenulinka    ·   12.5.2015

Pařížan podle Lenky

Kakaové těsto potřené marmeládou dle chuti a k tomu kakaová nádivka. Autor: Lenulinka

Suroviny

Korpus:

3 ks
vejce
100 g
cukru krupice
100 g
hladké mouky
2 lžíce
kakaa
3 lžíce
horké vody
marmeláda

Krém:

2 bal.
šlehačky ke šlehání
50 g
cukr krupice
30 g
kakaa
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky s polovinou cukru, kakaem a vodou řádně vymícháme do tuha. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme sníh. Do žloutkové masy postupně zlehka přimícháváme sníh s moukou. Pečeme ve vymazané, moukou vysypané kulaté formě na 170 °C asi 15 minut.
  2. Krém : ve 2 lžících smetany rozmícháme kakao. Zbylou smetanu s cukrem přivedeme k varu, vmícháme kakaovou kašičku a stáhneme z plamene. Po vychladnutí uložíme alespoň na 12 hodin do lednice. Druhý den smetanu vyšleháme.
  3. Korpus rozkrojíme, potřeme marmeládou a dáme druhou část. Na povrchu potřeme částí marmelády a rozetřeme vyšlehaný krém. Necháme vychladnout a poté krájíme na dílky.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář