NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Pařížské rohlíčky Pařížské rohlíčky - KROK ZA KROKEM
Pařížské rohlíčky - KROK ZA KROKEM
Recept Pařížské rohlíčky - KROK ZA KROKEM
Akeber    ·   24.4.2016

Pařížské rohlíčky - KROK ZA KROKEM

Někdo je peče pouze na Vánoce, někdo pouze na Velikonoce a já celoročně :)

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

4 ks
bílky
30 dkg
moučkového preosiateko cukru
15 dkg
mletých ořechů
3 dkg
hladké mouky speciál

Náplň:

4 ks
celá vejce
20 dkg
krystalového cukru
1 bal.
vanilkový cukr
250 g
másla 82%
2 lžíce
kakaa

Poleva:

čokoláda na vaření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky a moučkový cukr vyšleháme do pěny až potom dáme nad páru.
  2. Nad párou šleháme až zhoustne, spatříme podle toho jak se nám lepí na kraj misky. Když začne houstnout přidáme ořechy s moukou.
  3. Dobře promícháme a odstavíme. Je velmi důležité bílky nad párou dostatečně dlouho vyšlehat (vařit tak 20 min). Jinak se nám rohlíčky budou na papíře roztékat. Já zkouším tak, že naberu na lžíci a když se dobře drží a nechce z lžíci dolů tehdy ho odstavit z páry. Jako sněhová hmota chladně tak i houstne, proto ji necháme 10-15 min odpočívat.
  4. Pomocí ozdobného sáčku stříkáme na mastný papír rohlíky, já dělávám tyčinky je to jednodušší.
  5. Dáme do trouby sušit nejlepší horkovzdušná na 50 C.
    Dlouho se suší, já v létě využívám auto (dám je sušit za zadní sklo). Když tam pálí slunce jsou jednou dva dobře vysušené.
  6. Krém:
    Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Teprve potom dáme nad páru kde šleháme až se nám lepí na boky a je dostatečně hustý. Nezapomeneme přidat 2 lžíce kakaa. Odstavíme a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme a postupně po lžičkách přidáváme krém. Dobře vyšleháme.
  7. Upečené, vysušené ozdobíme pomocí ozdobného sáčku nádivkou a dáme do lednice ztuhnout.
  8. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a můžeme rohlíčky namáčet.

Můj blog: Recepty akeber

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář