NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Pařížské rohlíčky Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Recept Pařížské rohlíčky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   14.11.2015

Pařížské rohlíčky

Klasika, které nesmí na našem vánočním stole chybět. Pařížské rohlíky zmizí z krabičky hned jako první. Jaké vánoční cukroví máte rádi vy?

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

4 ks
bílky
200 g
moučkového cukru
200 g
ořechů mletých

Nádivka:

4 ks
celá vejce
200 g
moučkového cukru
1a 1/2 lžíce
kakaa
200 g
másla
čokoláda na vaření
ztužený tuk
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky a cukr vymícháme nad párou do zhoustnutí a nakonec přidáme mleté ​​ořechy.
  2. Lžičkou namočenou ve vodě formujeme na plech rohlíky, trošku rozmačkáme a dáme upéct.
  3. Pracujeme rychle, protože masa rychle tuhne, popřípadě si to můžeme dát do sáčku a nastříkat.
  4. Náplň: Vejce, cukr a proseté kakao šleháme nad párou, aby nám vznikla masa podobná sirupu. Máslo vyšleháme do pěny a pomalu přidáváme čokoládový sirup a dobře vymícháme na jemný hladký krém, který pytlíkem do spirálky stříkáme na upečené rohlíky.
  5. Čokoládu rozpustíme, aby v ní nebyly hrudky a po vychladnutí poléváme rohlíky. Je dobré když jsou trošku ztuhlé z chladničky.

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář