Pařížské rohlíčky

Vánoce nevánoce, už se mi znovu sbíhají sliny na tyto rohlíčky. Dělala jsem je na Vánoce, ale věřte mi, že zmizely kosmickou rychlostí a nyní mi bylo za nimi tak smutno a tak mi tekly sliny při pomyšlení, že jsem je musela udělat znovu. Vůbec se nemusí nechat odležet, jsou hned k jídlu. A to jsem si myslela, že po Novém roce trochu upustíme od pečení :D kde pak :D Autor: Haanka

Přidal:, 5.1.2017
Kategorie: Vánoční cukroví, Koláče, cukroví
Pařížské rohlíčky

Suroviny

Těsto:
2 kscelá vejce
250 gmoučkový cukr
300 gmleté vlašské ořechy
Krém:
4 ksžloutky
1 ksvejce
3 PLkakao
3 PLcukr
250 gmáslo
150 gmoučkový cukr
Poleva:
100 g100% tuk
200 gčokoláda na vaření

Postup přípravy

  1. 2 celá vejce ušleháme s 250 g moučkového cukru do tuha na nejvyšší rychlost, pak už jen vařečkou vmícháme 300 g mleté vlašské ořechy.
  2. Na plech stříkám rohlíčky přes pytlík kulatou obyčejnou špičkou. Peču na 160 v HV dva plechy najednou asi 20 minut
  3. Krém:
    4 žloutky, 1 vejce, 3 PL kakaa, 3PL cukru vyšleháme nad parou. Vychladlé přidávat do vyšlehaného másla (250g) se 150 g mouč. cukru. nastříkat na rohlíčky, nechat ztuhnout třeba na balkoně a pak namáčet vršky v čokoládové polevě.
  4. Poleva: 100 g 100% tuku, 200 g čokolády na vaření, tu kupuju v lidlu. Mňamka.:)

Můj blog s Reny: Pečení všeho druhu original