Pařížské rohlíčky

Recept Pařížské rohlíčky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vánoce nevánoce, už se mi znovu sbíhají sliny na tyto rohlíčky. Dělala jsem je na Vánoce, ale věřte mi, že zmizely kosmickou rychlostí a nyní mi bylo za nimi tak smutno a tak mi tekly sliny při pomyšlení, že jsem je musela udělat znovu. Vůbec se nemusí nechat odležet, jsou hned k jídlu. A to jsem si myslela, že po Novém roce trochu upustíme od pečení :D kde pak :D Autor: Haanka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Těsto:

2 kscelá vejce
250 gmoučkový cukr
300 gmleté vlašské ořechy

Krém:

4 ksžloutky
1 ksvejce
3 PLkakao
3 PLcukr
250 gmáslo
150 gmoučkový cukr

Poleva:

100 g100% tuk
200 gčokoláda na vaření

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. 2 celá vejce ušleháme s 250 g moučkového cukru do tuha na nejvyšší rychlost, pak už jen vařečkou vmícháme 300 g mleté vlašské ořechy.
  2. Na plech stříkám rohlíčky přes pytlík kulatou obyčejnou špičkou. Peču na 160 v HV dva plechy najednou asi 20 minut
  3. Krém:
    4 žloutky, 1 vejce, 3 PL kakaa, 3PL cukru vyšleháme nad parou. Vychladlé přidávat do vyšlehaného másla (250g) se 150 g mouč. cukru. nastříkat na rohlíčky, nechat ztuhnout třeba na balkoně a pak namáčet vršky v čokoládové polevě.
  4. Poleva: 100 g 100% tuku, 200 g čokolády na vaření, tu kupuju v lidlu. Mňamka.:)

Můj blog s Reny: Pečení všeho druhu original

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit