Pařížské rohlíčky

Nebíčko v tlamičce. Dnes jsem pekla na objednávku pro kamarádku. Vybrala si pařížské rohlíčky, ty miluje. Při její návštěvě to mám aspoň trochu jednodušší s přípravou pohoštění. Vím, že toto určitě zmizí z talířku za pár vteřin. K tomu dobrá kávička a dobrá náladička :) Autor: Haanka

Pařížské rohlíčky

Suroviny

Základ:
2 kscelá vejce
250 gmoučkový cukr
300 gmleté vlašské ořechy
Krém:
4 ksžloutky
1 ksvejce
3 PLkakao
3 PLcukr
250 gmáslo
150 gmoučkový cukr
Poleva:
100 g100% tuk
200 gčokoláda na vaření

Postup přípravy

  1. 2 celá vejce ušleháme s 250 g moučkového cukru do tuha na nejvyšší rychlost, pak už jen vařečkou vmícháme 300 g mleté vlašské ořechy.
  2. Na plech stříkám rohlíčky přes pytlík kulatou obyčejnou špičkou. Peču na 160 v HV dva plechy najednou asi 20 minut.
  3. Krém: 4 žloutky, 1 vejce, 3 PL kakaa, 3 PL cukru vyšleháme nad parou. Vychladlé přidávat do vyšlehaného másla (250g) se 150 g mouč. cukru.
  4. Nastříkat na rohlíčky, nechat ztuhnout třeba na balkoně a pak namáčet vršky v čokoládové polevě.

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL