NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Pařížské rohlíčky Pařížské rohlíčky s poctivým máslovým krémem a polevou z tmavé a bílé čokolády.
Pařížské rohlíčky s poctivým máslovým krémem a polevou z tmavé a bílé čokolády.
Recept Pařížské rohlíčky s poctivým máslovým krémem a polevou z tmavé a bílé čokolády.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Jančíková

Jemné a nadýchané pařížské rohlíčky nesmí na Vánoce chybět. Každý rok se vracím k tomuto receptu, který mám vyzkoušený a vím, že se na něj můžu spolehnout. Kromě tmavé čokolády polévám rohlíčky i bílou, která jim dodává nezaměnitelnou chuť. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   16.11.2024

Pařížské rohlíčky s poctivým máslovým krémem a polevou z tmavé a bílé čokolády.

Jemné a nadýchané pařížské rohlíčky nesmí na Vánoce chybět. Každý rok se vracím k tomuto receptu, který mám vyzkoušený a vím, že se na něj můžu spolehnout. Kromě tmavé čokolády polévám rohlíčky i bílou, která jim dodává nezaměnitelnou chuť. Autor: Jana Jančíková

40 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto

100 g
moučkový cukr
1 ks
vejce
100 g
mleté ořechy
1 lžíce
hladká mouka

Krém

1 ks
salko
1 ks
máslo
podle potřeby
čokoláda

Na polití

podle potřeby
tmavá čokoláda
podle potřeby
bílá čokoláda
podle potřeby
tuk
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření

Poleva z bílé čokolády není na pařížských rohlíčcích tak tradiční jako ta tmavá. Rozhodně však stojí za vyzkoušení. Vánoční cukroví zjemní a zajistí skvělý chuťový zážitek.

  1. Cukr vyšleháme s vejcem, přidáme ořechy a mouku a vše ještě jednou prošleháme.
  2. Těsto vložíme do cukrářského sáčku, pomocí kterého tvarujeme rohlíčky. Ty můžeme péct klasicky na plechu vyloženém pečicím papírem nebo v silikonové formě, díky níž jsou rohlíčky stejné.
  3. Rohlíčky pečeme při teplotě 170 °C přibližně 15 minut. Z jedné dávky by mělo vyjít přibližně 30 rohlíčků.
  4. Na krém vyšleháme salko se změklým máslem. Do směsi následně přilijeme rozpuštěnou čokoládu a znovu vyšleháme. Připravený krém naneseme na vychladlé rohlíčky pomocí cukrářského sáčku a necháme ztuhnout.
  5. Ztuhlé rohlíčky namáčíme do tmavé nebo bílé čokolády, kterou jsme rozpustili s tukem. Tuku však nepřidáváme příliš mnoho, aby poleva nebyla řídká.

Pařížské rohlíčky necháme ztuhnout a následně uložíme na chladné a tmavé místo. Při správném skladování by měly vydržet celé Vánoce.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář