Pašerácký kotlet

Další skvělé hlavní jídlo z mé sbírky. Chtěla bych se s vámi podělit o luxusní recept, který mě naučila moje kamarádka. Samozřejmě, každý si přidá podle vlastní chuti zeleninu, nemusí dodržovat přesné informace v receptu. Kdo nemá rád papriku, samozřejmě ji nepřidá, to je logické. Já ještě vrch před podáváním posypu strouhaným sýrem. Ten tam je podle mě nezbytný. Nejlepší je výrazný, například čedar. Autor: Adddy

Přidal:, 7.5.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Pašerácký kotlet

Suroviny

600 gvepř. kotlet
100 gpaprik
100 gžampionů
100 gšunky
3 ksvejce
4 lžičkyoleje
dle chutisůl, pepř
100 gstrouhaný sýr

Postup přípravy

  1. Kotlety nařízeneme, naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji po obou stranách opečeme.
  2. Zmírníme oheň, přiklopíme poklicí a dusíme do měkka. Poté vyjmeme.
  3. Dáme do pánvičky nakrájené papriky, žampiony, šunku, opečeme, zalijeme vejci a mícháme do řidší konzistence.
  4. Směs navršíme na kotlety, posypeme strouhaným sýrem a podáváme s bramborem.