NejRecept.cz Těsta Kynuté Pavučinkové kynuté placky. Skvělé jako hlavní chod s česnekem, máslem nebo jako příloha k jídlu.
Pavučinkové kynuté placky. Skvělé jako hlavní chod s česnekem, máslem nebo jako příloha k jídlu.
Recept Pavučinkové kynuté placky. Skvělé jako hlavní chod s česnekem, máslem nebo jako příloha k jídlu.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Dokonalé placky. Něco na způsob našich domácích placek z kyselého mléka. Moje babička dělávala placky i z vodového těsta, mléko nepřidávala. Já jsem zkusila tento recept a doma nám celkem chutnal. Umím si to představit potřené prolisovaným česnekem, případně moje mamka je má ráda na sladko – potřené domácími povidly. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   27.11.2024

Pavučinkové kynuté placky. Skvělé jako hlavní chod s česnekem, máslem nebo jako příloha k jídlu.

Dokonalé placky. Něco na způsob našich domácích placek z kyselého mléka. Moje babička dělávala placky i z vodového těsta, mléko nepřidávala. Já jsem zkusila tento recept a doma nám celkem chutnal. Umím si to představit potřené prolisovaným česnekem, případně moje mamka je má ráda na sladko – potřené domácími povidly. Autor: Karambola

95 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

450 g
mouka hladká
150 ml
teplé mléko
150 ml
teplá voda
10 g
sůl
10 g
čerstvé droždí

Na potření:

podle potřeby
máslo
podle potřeby
petrželová nať
Postup receptu
Vytisknout
95 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Tyto placky jsou skutečně výborné. Můžete je jíst samotné, doplněné například česnekem nebo sladkou marmeládou, ale poslouží také jako chutná příloha k dobrému obědu či večeři. Jejich příprava sice není nejrychlejší, ale rozhodně není složitá. Právě naopak.

  1. Všechny suroviny dáme do mísy, kvásek připravovat nemusíme. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na bochánky stejné velikosti. Necháme kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  2. Poté kuličky roztáhneme rukama do tvaru placek a na suché pánvi opečeme dozlatova.
  3. Ještě za horka je potíráme rozpuštěným máslem, do kterého jsme přidali nasekanou petrželovou nať.

Placky chutnají nejlépe ihned po opečení. Podávat je můžete samostatně, k husté polévce nebo dokonce k masu. Pokud byste je chtěli podávat na sladko, po opečení je potřete jen čistým máslem a následně na ně naneste vrstvu oblíbené ovocné marmelády.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář