Dokonalé placky. Něco na způsob našich domácích placek z kyselého mléka. Moje babička dělávala placky i z vodového těsta, mléko nepřidávala. Já jsem zkusila tento recept a doma nám celkem chutnal. Umím si to představit potřené prolisovaným česnekem, případně moje mamka je má ráda na sladko – potřené domácími povidly. Autor: Karambola
Dokonalé placky. Něco na způsob našich domácích placek z kyselého mléka. Moje babička dělávala placky i z vodového těsta, mléko nepřidávala. Já jsem zkusila tento recept a doma nám celkem chutnal. Umím si to představit potřené prolisovaným česnekem, případně moje mamka je má ráda na sladko – potřené domácími povidly. Autor: Karambola
Tyto placky jsou skutečně výborné. Můžete je jíst samotné, doplněné například česnekem nebo sladkou marmeládou, ale poslouží také jako chutná příloha k dobrému obědu či večeři. Jejich příprava sice není nejrychlejší, ale rozhodně není složitá. Právě naopak.
Placky chutnají nejlépe ihned po opečení. Podávat je můžete samostatně, k husté polévce nebo dokonce k masu. Pokud byste je chtěli podávat na sladko, po opečení je potřete jen čistým máslem a následně na ně naneste vrstvu oblíbené ovocné marmelády.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě