Pečená cuketa ve smetanové omáčce

Pokud jste stále ještě nespotřebovali cuketu ze zahrady, máme pro vás skvělý recept jak ji připravit. Většinou cukety grilujeme, opékáme pouze na špetce oleje s grilovacím kořením, případně s jinou zeleninou. Vyzkoušejte připravit luxusní oběd bez masa, pečenou cuketu ve smetanové omáčce s jemnou česnekovou chutí.

Přidal:, 20.7.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Pečená cuketa ve smetanové omáčce

Suroviny

3 ksmenší cuketa
50 gmáslo
100 gsmetana ke šlehání
2 ksvejce
podle chutičesnek
sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Cuketu použijeme co nejmenší, aby neměla velké jadérka. Pokud máte cuketu ze zahrady, nemusíte ji loupat, ale pokud jste ji koupili z obchodu, raději ji oloupejte.
  2. Na kolečka nakrájenou cuketu dáme do misky, osolíme a necháme chvíli odstát, aby pustila vodu. Potom vodu scedíme.
  3. Ve druhé misce utřeme rozpuštěné máslo, smetanu, vajíčka, prolisovaný česnek a přidáme špetku soli a pepře.
  4. Připravíme zapékací mísu, do které dáme cuketu, zalijeme ji smetanovou omáčkou a vrch posypeme kořením podle chuti.
  5. Pečeme ve předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů asi půl hodinu.

Zdroj: Coolinarika