Pečená jablka

Recept Pečená jablka

Přidal: , 3.5.2015

Kategorie: 15 minutovky, Chuťovky, Podle ovoce, Jablka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jablka, marmeláda, zakysaná smetana a oříšky podle vlastní chuti - mandle, kešu ořechy, lískové ořechy, ... Autor: siesta

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 3.5.2015

Kategorie: 15 minutovky, Chuťovky, Podle ovoce, Jablka

SUROVINY

na 4 jablka:

4 ksjablka
100 gořechy dle chuti (mandlí, kešu, lískových, vlašských)
2 lžícepikantní marmelády (ostružinové, rybízové)
2 lžícezakysané smetany
máslo

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Z omytých jablek vykrojíme šťopku, bubáka a jadřinec jedním dlouhým otvorem skrz naskrz. Oříšky nameleme nebo nasekáme nadrobno a smícháme s marmeládou. Směsí plníme jablíčka, klademe do zapékací misky. Případnou zbylou oříškovou směs můžeme navrstvit na jablka jako kopeček.
  2. Na každé jablko dáme plátek másla a pečeme v troubě na 200 stupňů 15-20 minut. Vyndáme z trouby a na každé jablíčko dáme trošku smetany a ještě na chvilku vrátíme do vypnuté trouby.
  3. Podáváme se zmrzlinou, kopečkem šlehačky, nebo jen tak. Dobrou chuť! :) 
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit