Pečená krkovička s opečenými brambory

Minulý týden jsem v sobotu dělala skvělý oběd a myslím, že tento víkend to zopakuji. Můj manžel si na tomto obědě velmi pochutnal. Pečená krkovička byla měkká, šťavnatá, no prostě velmi chutná. Jako přílohu jsem tentokrát podávala pečené brambory a ještě abych nezapomněla tak k masu jsem přihodila pár koleček cibule a na drobno pokrájený česnek. Inspirujte se a připravte si tento skvělý oběd na sobotu nebo neděli.

Přidal:, 16.3.2017
Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd
Recept Pečená krkovička s opečenými brambory

Suroviny

cca 1 kg vepřové krkovice vcelku bez kosti
pepř
sůl
mletý kmín
česnek
cibule
máslo nebo sádlo
voda

Postup přípravy

  1. Krkovičkou osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Vložíme krkovici do pekáčku vymazaného máslem, přidáme nakrájený česnek, cibuli a podlijeme vodou.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 250°C necelou hodinu.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Během toho krkovici podléváme výpekem. Po hodině troubu ztlumíme na 180°C a dopékáme asi opět hodinu. Vše záleží na velikosti krkovičky.
  5. Tuto jsem rozkrájela na plátky a ještě dopékala.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí