NejRecept.cz Maso Vepřové maso Pečená krkovička s opečenými brambůrky
Pečená krkovička s opečenými brambůrky
Recept Pečená krkovička s opečenými brambůrky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   19.3.2018

Pečená krkovička s opečenými brambůrky

Fantazie na talíři. Krkovice nebo jiný kus vepřového masíčka s pořádnou dávkou česneku a s červenou paprikou. Mé oblíbené jídlo, které bych neodmítla ani o půl noci, kdyby mě někdo zobdudil v posteli. Dokonce bych si určitě nabrala i podruhé :D ...

Suroviny
4 - 6 ks
silné plátky vepřového masa (krkovičky)
2 ks
červené papriky
1 ks
cibule
5 stroužků
česneku
250 ml
vepřového vývaru
1 lžíce
mleté sladké papriky
2 špetky
mletého kmínu
dle chuti
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na pánev dáme nakrájenou cibuli. Mícháme 4 - 5 minut.
  2. Přidáme maso, osolíme, posypeme mletou paprikou, kmínem a maso zprudka z obou stran orestujeme.
  3. Přendáme do pekáčku, přilijeme vývar, přidáme, papriku, česnek a zapečeme v troubě, dokud maso nezměkne.
  4. Brambory jsou uvařené ve slupce do poloměkka, oloupané, nakrájené na silnější kolečka, opečené ve fritéze a okořeněné paprikou a solí.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář