Pečená krkovička v mléce

Přidal: Roseangel, 14.5.2015
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Pečená krkovička v mléce. Autor: Roseangel
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Roseangel, 14.5.2015
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd
SUROVINY
Potřebujeme:
500 gkrkovice
800 mlmléka
100 mlsmetany ke šlehání
tymián
sůl
pepř
- Vepřovou krkovici bez kosti omyjeme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné plátky. Každý plátek osolíme, opepříme a důkladně posypeme tymiánem.
- Smícháme mléko se smetanou a opět přidáme tymián. Maso postupně vkládáme do pekáčku, poté zalejeme připravenou směsí (mléko + smetana + tymián), až je maso ponořené.
- Vložíme do trouby a pečeme nepřikryté cca hodinu a půl. Podáváme s kroketami, brambory nebo s rýží - jak kdo má rád.
KOMENTÁŘE K RECEPTU