NejRecept.cz Maso Vepřové maso Pečená vepřová plec na pivě
Pečená vepřová plec na pivě
Recept Pečená vepřová plec na pivě
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   21.5.2018

Pečená vepřová plec na pivě

Pořádně hlavní jídlo pro pořádného chlapa. Dnes si můj manžel vyžádal sytý oběd a tak jsem lovila v paměti, co bych tak uvařila. Napadlo mě, že udělám toto jídlo, které je velmi chutné. Chutná i mně, tak jsem vytáhla z mrazáku pořádný kus masa, z komory jsem vytáhla za láhev piva a pustila se do vaření. Výsledek byl fantastický. Vyzkoušejte a nechte se inspirovat mou kuchyní. Manžel pochvaloval.

NEJLEPŠÍ RECEPTY

Suroviny
600 g
vepřová plece
1 ks
cibule
3 lžíce
oleje
80 g
chlebové kůrky
200 ml
piva
500 ml
vývaru
sůl
kmín
pepř mletý
Postup receptu
Vytisknout
  1. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno a na rozehřátém oleji osmahneme dorůžova.
  2. Přidáme maso, podusíme jej, osolíme, přidáme kmín, podlijeme vývarem a přikryté dusíme doměkka v troubě. Během dušení podle potřeby podléváme.
  3. Hotové maso necháme z vrchu dopéct, poté vyjmeme, do šťávy přidáme nastrouhaný chléb rozmíchaný v pivě a chvíli povaříme.
  4. Poté šťávu procedíme, vložíme zpět maso, prohřejeme a okořeníme pepřem a solí. Podáváme s brambory nebo rýží.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Video ochutnávky

Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte

Sbírky receptů

Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě

Více sbírek
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Nejnovější recepty

Každý den tipy na chutný chod pro celou rodinu

Více receptů