NejRecept.cz Část dne Oběd Pečená zelenina se sýrovou omáčkou
Pečená zelenina se sýrovou omáčkou
Recept Pečená zelenina se sýrovou omáčkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   21.9.2016

Pečená zelenina se sýrovou omáčkou

Někdy je třeba omezit maso a dát si jen zeleninu. Se sýrovou omáčkou to byl docela chutný oběd. Podávala jsem to ještě s rýží. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
1 ks
středně velký květák
1/2 ks
hokaido dýně
1 palice
česneku
4 větvičky
tymiánu
1/2 lžičky
muškátového květu
dle chuti
sůl
4 lžíce
olivového oleje

Na omáčku:

300 ml
mléka
200 g
gorgonzoly
100 g
pecorina
hrst nahrubo podrcených vlašských ořechů
hrst kuliček bílého hroznového vína (sultánek, ty jsou bez peckové)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Květák rozebereme na růžičky, neloupanou vydlabanou dýni překrájíme, česnek oloupeme a necháme celé stroužky.
  2. Vše dáme do pekáčku, osolíme, ochutíme muškátovým květem, přidáme tymián a zakápneme olejem. V troubě na 220 st. pečeme cca 30 minut. Sem tam zeleninu prohodíme.
  3. Do rendlíku dáme mléko, nakrájenou gorgonzolu a nastrouhané pecorino. Na mírném plameni zahříváme, dokud se sýry nerozpustí a omáka nezhoustne. Podle chuti přidáme sůl, ale není to nutné, sýry jsou say o sobě slané dost.
  4. Nakonec přidáme ořechy a hrorzny a krátce prohřejeme. Podáváme např. s bulgurem.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář