Pečené brambory s francouzskou omáčkou

Recept Pečené brambory s francouzskou omáčkou

Přidal: , 8.6.2015

Kategorie: Oběd, Přílohy

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Už Vás nebaví klasická rýže nebo tradiční bramborové kaše jako příloha k hlavnímu jídlu? Připravte si chutné pečené brambory s francouzskou omáčkou. Omáčka se skládá z oleje, jablečného octa, česneku a dijonské hořčice. Dijonská hořčice dodá vynikající chuť, určitě ji nezaměňujte za naši klasickou. Zkoušela jsem to a originál je přece jen lepší. Autor: Lacusin

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 8.6.2015

Kategorie: Oběd, Přílohy

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Budeme potřebovat:

750 gbrambory
2 lžíceolivový olej
sůl
pepř

Omáčka:

1 stroužekčesnek
70 mlolej
2 lžícedijonská hořčice
2 lžícejablečný ocet
1 lžícekr. cukr
2 lžícepetrželka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Brambory omyjeme a nakrájíme na menší kousky (nejlépe je použít menší brambory, které rozkrojíme na polovinu). Dáme je do misky, přidáme 2 lžíce olivového oleje, osolíme, opepříme podle chuti a důkladně promícháme.
  2. Brambory uložíme na papírem vyložený plech na pečení a vložíme je do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 220 stupňů cca 20 - 30 minut.
  3. Omáčka:
    Do oleje přidáme prolisovaný česnek /můžeme ho i nasekat na malé kousky/, cukr, ocet, dijonskou hořčici a důkladně vymícháme. Upečené brambory dáme do misky, polijeme omáčkou a promícháme.
  4. Brambory podáváme jako přílohu k hlavnímu jídlu, nebo se zakysanou smetanou. Na talíři nezapomeneme posypat nahrubo nakrájenou čerstvou petrželkou. Dobrou chuť!
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit