Pečené brambory se sezamem
Už vás nebaví připravovat klasickou bramborovou kaši jako přílohu ke hlavnímu jídlu? Vyzkoušejte tuto skvělou kombinaci másla a sezamu.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
1 kgmalé brambory
2 lžícemáslo
sůl, pepř
sezamová semínka
sušený petržel
- Brambory omyjeme a očistíme. Dáme je vařit na 10 minut do horké vody a následně scedíme a necháme mírně vychladnout.
- Přeložíme je do velké misky, přidáme máslo (můžeme přidat i olej, ale nemusíme), osolíme, opepříme, přidáme sezamová semínka a důkladně promícháme.
- Připravíme si plech na pečení, který vymažeme máslem a vložíme brambory. Pečeme při teplotě 250 stupňů do zlata.
Zdroj: Coolinarika
KOMENTÁŘE K RECEPTU