Pečené brambory ve slaninkovém župánku
Pečené brambory obalené slaninou ve smetanové omáčce. Výborná chuť, vhodné i jako příloha k hlavnímu jídlu.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Základní suroviny:
8 ksstředne velkých brambor
16-20 plátkuslaniny
Omáčka:
2 šálkymásla
1 lžícehladké mouky
1/4 lvývaru
100 gzakysané smetany
1 lžičkasoli
špetkapepře
1/2 kscitrónu
- Zatímco se brambory pečou, připravíme si omáčku. V hrnci rozpálime máslo, přidáme mouku, osmahneme, zalijeme studeným vývarem a dáme vařit.
- Hotové brambory můžeme posypat bylinkami. Dobrou chuť!
Zdroj: Vk
KOMENTÁŘE K RECEPTU