Pečené brambory ve slaninkovém župánku

Recept Pečené brambory ve slaninkovém župánku

Přidal: , 24.5.2015

Kategorie: Oběd, Přílohy, Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pečené brambory obalené slaninou ve smetanové omáčce. Výborná chuť, vhodné i jako příloha k hlavnímu jídlu.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 24.5.2015

Kategorie: Oběd, Přílohy, Chuťovky

SUROVINY

Základní suroviny:

8 ksstředne velkých brambor
16-20 plátkuslaniny

Omáčka:

2 šálkymásla
1 lžícehladké mouky
1/4 lvývaru
100 gzakysané smetany
1 lžičkasoli
špetkapepře
1/2 kscitrónu

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Brambory důkladně omyjeme a se sloupkou uvaříme do poloměka ve vodě se špetkou soli. Po uvaření oloupeme. Zabalíme každý brambor do dvou plátku slaniny, přemístnime je na plech a dáme péct do předehřáté trouby na 200 ° C po dobu 10 minut.
  2. Zatímco se brambory pečou, připravíme si omáčku. V hrnci rozpálime máslo, přidáme mouku, osmahneme, zalijeme studeným vývarem a dáme vařit.
  3. Odstránime z tepla, přidáme smetanu, sůl, pepř, citrónovou šťávu, zamícháme. Vylijeme omáčku na brambory a dáme znovu péct do troubě na dalších 10-15 minut.
  4. Hotové brambory můžeme posypat bylinkami. Dobrou chuť!

Zdroj: Vk

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit