Pečené buchty s nutelou z bramborového těsta

Bramborové buchty, pečené v troubě. Chutné a nenáročné na přípravu. Kynuté bramborové těsto jste už někdy zkoušeli?

Přidal:, 12.10.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Dezerty, Buchty, Nejlepší dezerty, Koblihy
Recept Pečené buchty s nutelou z bramborového těsta

Suroviny

Budeme potřebovat:
650 ghladká mouka
7 gsušené droždí (nebo 25 g čerstvé)
200 mlteplé mléko
100 gkr. cukr
50 gmáslo
1 ksvejce
300 gbrambory
Dále budeme potřebovat:
nutella
moučkový cukr na posypání.

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme a pak připravíme klasickou bramborovou kaši, kterou necháme vychladnout při pokojové teplotě.Tip: Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou
  2. Přidáme vajíčko, mouku, rozpuštěné máslo, cukr a droždí, které jsme nechali vykvasit v teplém mléce. Vyhneteme hladké těsto, které je pružné a nelepí se na ruce ani misku.
  3. Necháme kynout zakryté utěrkou cca 3 hodiny.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  4. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce na velký obdélník (cca 0,5 cm). Ostrým nožem těsto nakrájíme na 3 menší obdélníky. Do středu každého z nich po celé délce naneseme nutellu. Obdélník přeložíme na polovinu a kraje stlačíme, aby nutella nevytekla. Stočíme do tvaru koblihy a uložíme je na papírem vyložený plech na pečení.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 20-25 minut. "Koblihy" se nafouknou a získají krásnou zlatou barvu. Upečené posypeme moučkovým cukrem a podáváme.Tip: Velikonoční mazanec

Zdroj: Giallozafferano