Pečené česnekové brambory s parmazánem

Klasická rýže nebo vařené brambory se podávají skoro ke každému hlavnímu jídlu. Připravte si netradiční přílohu - pečené česnekové brambory s parmazánem.

Přidal:, 13.7.2015
Kategorie: Přílohy
Recept Pečené česnekové brambory s parmazánem

Suroviny

Budeme potřebovat:
brambory
olivový olej
sůl
česnekový prášek
strouhaný parmezán
koření na pečené brambory
čerstvá petrželka
Dip:
zakysaná smetana
niva

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  2. Brambory omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Ve velké misce je promícháme s olivovým olejem, solí, česnekovým práškem, parmezánem a kořením.
  3. Každý měsíček uložíme na plech tak, aby se jeden druhého nedotýkal. Vrch můžeme ještě posypat parmazánem. Pečeme do zlata a na konci brambory posypeme nasekanou petrželkou.Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky
  4. Dip:
    Nivu nastrouháme na jemném struhadle, přidáme zakysanou smetanu a důkladně vymícháme do hladka. Dobrou chuť!

Zdroj: Lecremedelacrumb