Pečené jelítko, kysané dušené zelí

Recept Pečené jelítko, kysané dušené zelí

Přidal: , 26.5.2015

Kategorie: Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Výborná pochoutka na oběd. V kombinaci s kysaným zelím to je neodolatelné. Dobrou chuť!

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 26.5.2015

Kategorie: Oběd

SUROVINY

Budeme potřebovat:

4 ksjelítka
500 gkysaného zelí
1 lžícesádla
100 gslaniny
2 kscibule
brambora nebo zátřepka na zahuštění zelí
sůl
cukr
brambory jako příloha

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Jelítka umístíme do rendlíku nebo na pánev, přidáme sádlo a ze všech stran opečeme dokřupava.
  2. Zelí překrájíme, případně propláchneme /je-li příliš kyselé/, dáme do hrnce, přidáme cca 200 ml vody a dusíme doměkka. Špek vyškvaříme, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme zezlátnou. Zelí dochutíme solí, cukrem, přidáme slaninu s cibulkou a zahustíme najemno nastrouhanou bramborou nebo 2 lžícemi hladké mouky, kterou rozmícháme v trošce vody. Krátce provaříme a podáváme s vařenými bramborami.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit