Pečené jelítko, kysané dušené zelí
Výborná pochoutka na oběd. V kombinaci s kysaným zelím to je neodolatelné. Dobrou chuť!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
4 ksjelítka
500 gkysaného zelí
1 lžícesádla
100 gslaniny
2 kscibule
brambora nebo zátřepka na zahuštění zelí
sůl
cukr
brambory jako příloha
- Jelítka umístíme do rendlíku nebo na pánev, přidáme sádlo a ze všech stran opečeme dokřupava.
- Zelí překrájíme, případně propláchneme /je-li příliš kyselé/, dáme do hrnce, přidáme cca 200 ml vody a dusíme doměkka. Špek vyškvaříme, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme zezlátnou. Zelí dochutíme solí, cukrem, přidáme slaninu s cibulkou a zahustíme najemno nastrouhanou bramborou nebo 2 lžícemi hladké mouky, kterou rozmícháme v trošce vody. Krátce provaříme a podáváme s vařenými bramborami.
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová
Zdroj: Vaření s Tomem
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Pečené jelítka, kyslá dusená kapusta.
KOMENTÁŘE K RECEPTU