Pečené kachní čtvrtky na kmínu

Recept Pečené kachní čtvrtky na kmínu

Přidal: , 15.9.2017

Kategorie: Kachní, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Zaměnila jsem klasické kuřecí nohy za kachní čtvrtky. Pouze sůl, kmín a voda na podlévání. Nic jiného vám netřeba. Já osobně nemám ráda ani pepř na kachně, proto ho nepřidávám, ale komu nevadí, může klidně přidat. K tomu jako příloha samozřejmě dušené zelí a domácí knedlík. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 15.9.2017

Kategorie: Kachní, Maso, Oběd

SUROVINY

4 kachní čtvrtky (chlazené)
sůl
kmín
voda na podlévání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Maso zbavíme peří a "brček", nasolíme (solí nešetříme) a okmínujeme. Vložíme do suchého kastrolu nebo rendlíku, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 120 °C.
  2. Nepodléváme a 3 hodiny si toho vůbec nevšímáme.
  3. Po této době zvýšíme teplotu na 200 °C, přidáme trochu vody a zakryté pečeme dalších cca 40 minut.
  4. Poté odklopíme, nožem opatrně zajedeme pod kůži, abychom se zbavili tuku a měli krásně papírově křupavou kůrčičku.
  5. Za občasného polévání výpekem pečeme dalších cca 40 minut.
  6. Podáme se zelím a libovolným knedlíkem.

Můj blog: Vaření s Tomem

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit