Pečené koleno, bramborový knedlík a zelíčko

Pečené koleno, bramborový knedlík a zelíčko. Vhodné jako hlavní jídlo nebo vydatná večeře pro hladové chlapy.

Přidal:, 26.6.2015
Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd
Recept Pečené koleno, bramborový knedlík a zelíčko

Suroviny

Budeme potřebovat:
vepřové koleno
sůl
pepř
bobkový list
cibule
česnek
hořčice
grilovací koření
mletá červená paprika

Postup přípravy

  1. Koleno si nejdříve uvaříme ve vodě se solí, pepřem, bobkovými listy a jednou nadrobno nakrájenou cibulí.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Vepřové koleno vaříme stejně jako bychom vařili polévku, vývar z vepřového kolene samozřejmě můžeme na polévku použít. Doba vaření je přibližně hodinu, poté vepřové koleno vyjmeme z vývaru a dáme, společně s nakrájenou cibulí a česnekem na pekáč.
  3. Podlijeme trochou vývaru a z deci vývaru, hořčice, grilovacího koření, utřeného česneku a mleté papriky si smícháme směs na pomazání. Touto směsí koleno důkladně pomažeme a dáme péci do trouby vyhřáté na 200° C. Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Vepřové koleno pečeme, než se na něm vytvoří křupavá kůrčička, pečení kolene může trvat až 40 minut. V průběhu pečení koleno občas pomažeme připravenou směsí.