Pečené kotlety na sladkokyselé omáčce
Pečené kotlety na sladkokyselé omáčce z pečených paprik a česneku. Kotlety můžete dělat i na grilu.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
4 kskotlety
2 lžíceolivový olej
4 ksčervená paprika
1 kscibule
1 lžícekr. cukr
3 lžíceocet
1 lžícenasekaná čerstvá bazalka
podle chutisůl a pepř
Dále budeme potřebovat:
2 lžíceolivový olej
4 stroužkyčesnek
4 větvičkytymián
50 gmáslo
- Na pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a osmahneme celý česnek, který po osmažení vyjmeme. Do výpeku přidáme na proužky nakrájenou cibuli a červenou papriku a krátce osmahneme. Přidáme cukr a necháme dusit 5 minut.
- Když papriky změkly, přidáme ocet a necháme přejít varem. Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme čerstvou bazalku a promícháme.
- Kotlety omyjeme a po bocích uděláme zářezy, aby se během pečení nekroutily.
- Lehce je osolíme a pomažeme olejem a na rozpálené grilovací pánvi nebo na grilu je opečeme z každé strany. Přidáme máslo, které se rozpustí a pár krát maso v pánvi máslem polijeme.
- Podáváme s paprikou a česnekem, případně s klasickou bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.
Zdroj: Coolinarika
KOMENTÁŘE K RECEPTU