NejRecept.cz Maso Krůtí maso Pečené špikované krůtí stehno na cibuli a česneku
Pečené špikované krůtí stehno na cibuli a česneku
Recept Pečené špikované krůtí stehno na cibuli a česneku
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Vaření a pečení s radostí

Už déle jsem uvažovala, co by také chutné snědla moje rodinka k nedělnímu obědu. Po delším rozmýšlení jsem vykouzlila toto chutné jídlo, které nemohlo být lepší. Určitě skuste i vy.

NejLucka NejLucka    ·   29.7.2021

Pečené špikované krůtí stehno na cibuli a česneku

Už déle jsem uvažovala, co by také chutné snědla moje rodinka k nedělnímu obědu. Po delším rozmýšlení jsem vykouzlila toto chutné jídlo, které nemohlo být lepší. Určitě skuste i vy.

55 min
Čas přípravy
90 min
Čas vaření
Suroviny
krůtí stehno
anglická slanina
sůl
pepř
cibule
česnek
voda
máslo
červená paprika
Postup receptu
Vytisknout
55 min
Čas přípravy
90 min
Čas vaření
  1. Krůtí stehno nařízneme na několika místech a prošpikujeme špalíčky anglické slaniny, poté ho osolíme, opepříme a vložíme do pekáče, mírně podlijeme vodou a zasypeme hojně nakrájenou cibulí na měsíčky a česnekem.
  2. Pečeme na 180 stupňů, otáčíme ho a přidáme kousek tuku a posypeme ho červenou paprikou.
  3. Pečeme přibližně hodinu dozlatova, ke konci dáme na 200 stupňů a dopečeme kůrku.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář