Pečený bůček (na studeno)

Bůček na studeno je luxusní. Vyzkoušejte si ho připravit podle tohoto receptu. Mňamka!

Přidal:, 31.7.2015
Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd
Recept Pečený bůček (na studeno)

Suroviny

Potřebujeme:
1,5 kgvepřový bůček s kostí nebo bez / ideální je co nejužší a prorostlý /
1 dcloleje
1 bal.oblíbenou grilovací koření s obsahem soli
10 stroužkůčesneku
voda

Postup přípravy

  1. Bůček s kůží omyjeme, kůži pěkně nařízneme (na čtverečky). Ostrým nožem uděláme dírky do bůčku a bůček česnekem prošpikujeme (cca 5 stroužků).Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Z oleje, grilovacího koření a asi 5-6 stroužků utřeného česneku uděláme marinádu, kterou bůček kvalitně natíráme i v zářezech. Dáme do pekáče kůží nahoru, podlijeme vodou tak do poloviny a přikryjeme alobalem.
  3. Pečeme tak při 180 stupních tak dlouho, kolik váží bůček takže v tomto přípradě 1,5 hodiny. Nakonec bůček odkryjeme a ještě chvíli ho pěkně zapečeme.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne a podáváme na studeno s hořčicí, křenem, okurkou, a pod. Dobrou chuť !!!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou