NejRecept.cz Maso Vepřové maso Pečený bůček (na studeno)
Pečený bůček (na studeno)
Recept Pečený bůček (na studeno)
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Pečené, varené s Ivou

Bůček na studeno je luxusní. Vyzkoušejte si ho připravit podle tohoto receptu. Mňamka!

NejLucka NejLucka    ·   31.7.2015

Pečený bůček (na studeno)

Bůček na studeno je luxusní. Vyzkoušejte si ho připravit podle tohoto receptu. Mňamka!

Suroviny

Potřebujeme:

1,5 kg
vepřový bůček s kostí nebo bez / ideální je co nejužší a prorostlý /
1 dcl
oleje
1 bal.
oblíbenou grilovací koření s obsahem soli
10 stroužků
česneku
voda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bůček s kůží omyjeme, kůži pěkně nařízneme (na čtverečky). Ostrým nožem uděláme dírky do bůčku a bůček česnekem prošpikujeme (cca 5 stroužků).
  2. Z oleje, grilovacího koření a asi 5-6 stroužků utřeného česneku uděláme marinádu, kterou bůček kvalitně natíráme i v zářezech. Dáme do pekáče kůží nahoru, podlijeme vodou tak do poloviny a přikryjeme alobalem.
  3. Pečeme tak při 180 stupních tak dlouho, kolik váží bůček takže v tomto přípradě 1,5 hodiny. Nakonec bůček odkryjeme a ještě chvíli ho pěkně zapečeme.
  4. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne a podáváme na studeno s hořčicí, křenem, okurkou, a pod. Dobrou chuť !!!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář