Pečený bůček (na studeno)

Recept Pečený bůček (na studeno)

Přidal: , 31.7.2015

Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Bůček na studeno je luxusní. Vyzkoušejte si ho připravit podle tohoto receptu. Mňamka!

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 31.7.2015

Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd

SUROVINY

Potřebujeme:

1,5 kgvepřový bůček s kostí nebo bez / ideální je co nejužší a prorostlý /
1 dcloleje
1 bal.oblíbenou grilovací koření s obsahem soli
10 stroužkůčesneku
voda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Bůček s kůží omyjeme, kůži pěkně nařízneme (na čtverečky). Ostrým nožem uděláme dírky do bůčku a bůček česnekem prošpikujeme (cca 5 stroužků).
  2. Z oleje, grilovacího koření a asi 5-6 stroužků utřeného česneku uděláme marinádu, kterou bůček kvalitně natíráme i v zářezech. Dáme do pekáče kůží nahoru, podlijeme vodou tak do poloviny a přikryjeme alobalem.
  3. Pečeme tak při 180 stupních tak dlouho, kolik váží bůček takže v tomto přípradě 1,5 hodiny. Nakonec bůček odkryjeme a ještě chvíli ho pěkně zapečeme.
  4. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne a podáváme na studeno s hořčicí, křenem, okurkou, a pod. Dobrou chuť !!!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit